top of page
  • Instagram
  • Εικόνα συγγραφέαdanaialex1

Πόσο Καλός Είναι Ένας Κακός;

Τι κάνει έναν κακό, πραγματικά καλό;

Δεν έχω πάθει εγκεφαλικό και εξηγώ - μιλώ για τους κακούς στις ταινίες, στα βιβλία, στις ιστορίες. Αποδεδειγμένα ένας καλός κακός αναβαθμίζει ολόκληρη την ιστορία. Ξέρουμε την ιστορία και το τραύμα του, τις πεποιθήσεις και τον κόσμο που έχει κτίσει γύρω από αυτές. Όσο πιο ευφυής, ξεκάθαρος, ευέλικτος είναι - τόσο μεγαλύτερη η πρόκληση απέναντι στον ήρωα, τόσο καλύτερο τον κάνει.


Όμως, υπάρχει κάτι βαθύτερο στο προφίλ του κακού της ιστορίας. Ο χαρακτήρας του ‘’δένει’’ καλύτερα όταν νιώθουμε πως η ζωή του πήρε αυτή τη ρότα, αν και έχει τις ίδιες δυνάμεις και δυνατότητες με εκείνες του ήρωα μας. Είναι σαν να βλέπουμε τη σκοτεινή πλευρά του ήρωα, αν όλα πήγαιναν ακριβώς αντίθετα.


Ο ήρωας, παλεύει με τον σκοτεινό του εαυτό. Όλοι μας έχουμε έναν τέτοιο - ή τον αναγνωρίζουμε στους άλλους. Οι πραγματικά καλές ιστορίες μας μιλούν για το σκοτεινό που υπάρχει μέσα μας, την ευκολία του να υποκύψουμε και τον άθλο να ακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη μας αποστολή.


Η κλίκα, είναι η σκοτεινή πλευρά της κοινότητας. Η κλίκα είναι γκέτο, δεν επιτρέπει άλλους, διακόπτει το δρόμο άλλων. Στην κλίκα υπογράφεις ομερτά, υποστηρίζεις την ανωτερότητα σου απέναντι στους άλλους. Όποιος δεν σου μοιάζει, δεν μπαίνει. Η κλίκα δεν επιτρέπει την ανάπτυξη, μονάχα τη μορφοποίηση σου στο μοντέλο που είναι αποδεκτό από αυτή.


Τα σκεφτόμουν όλα αυτά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς προσπαθούσα να αποφασίσω τι θέλω να σας γράψω αυτόν τον Σεπτέμβρη. Ξεχνώ καμιά φορά να θυμίσω στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που βρήκαμε ο ένας τον άλλον και πόσο αυτό το (μικρό) που έχουμε φτιάξει μαζί θέλω να παραμείνει κοινότητα, να ανθίσει και να μου δείξει ποιο δρόμο θέλει να πάρει. Αποφάσισα λοιπόν, να σας γράψω λίγα λόγια για το τι ακριβώς είναι τα trainings που κάνω και που πια φτάνουν στο τρίτο έτος τους, και τι θέλω να κάνουμε με την Κυριακή με τη Marge αυτή τη νέα σεζόν.


Ας πουμε όμως πρώτα από όλα τι δεν είναι το training και που δεν μπορώ να βοηθήσω. Αν έρχεσαι γιατί διαχειρίζεσαι λογαριασμούς, ή δουλεύεις πάνω σε αυτόν το τομέα, αυτό το training δεν θα σε βοηθήσει. Είναι όλο φτιαγμένο και σχεδιασμένο για να σε βοηθήσει να βρεις τη δική σου φωνή, να δουμε παρέα ποια είναι η δική σου ιστορία που αξίζει να μοιραστείς. Θα σε πιέσω, και θα σε βοηθήσω να ψάξεις εκεί να κοιτάξεις καλύτερα και οι συνοιδοιπόροι σου σε αυτό το ταξίδι, θα είναι ο καθρέφτης σου.


Ναι, στο training επιλέγω τους ανθρώπους που θα δουλέψω μαζί τους. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό, στην αίτηση που ζητώ να συμπληρώσεις, να μην το κάνεις ‘’σωστά’’ αλλά αληθινά, να μου δώσεις την ευκαιρία να ρίξω μια ματιά σε αυτό που είσαι. Από τα πολύ απλά - οι λογαριασμοί σου στα social media να είναι δημόσιοι και όχι ιδιώτικοι, να μου γράψεις λίγα πράγματα για αυτό που κάνεις και αυτό που αναζητάς. Ένας άλλος από τους λόγους που διαλέγω τους ανθρώπους που θέλω να δουλέψω μαζί τους, είναι γιατί ο κάθε ένας τους, μετρά για τους υπόλοιπους. Αυτό είναι ένα training που σας μαθαίνει μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις του internet, αυτή της κοινότητας. Χρειάζονται άνθρωποι που συμπληρώνουν ο ένας των άλλον, αλλά είναι διαφορετικοί, ακολουθούν κοινές αξίες και μέσα απο τα εβδομαδιαία μας ραντεβού μαθαίνουν τη δυναμική της συνέπειας, πως να χτίσουν την εμπιστοσύνη και πόσο σημαντικό είναι να επιτρέπουμε να είμαστε ευάλωτοι και αληθινοί.


Μετά από δυο χρόνια και πάνω από 100 ανθρώπους που έχουν περάσει από τα trainings μου μπορώ να πω πως αυτό, το έχω καταφέρει κατά ένα μεγάλο βαθμό.




Το Fashion Intensive Training θα γινει ξανά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη. Για όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας το καλοκαίρι, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Για 20 μόνο άτομα, που ασχολούνται ή θέλουν να δουλέψουν στη μόδα, θα είναι ένα Σαββατοκύριακο εντατικής δουλειάς. Θα δούμε όμως πολλά πράγματα για το πως δουλεύει η μόδα σήμερα, ποια είναι τα πράγματα που χρειάζεται εσείς να προσέξετε στη δουλειά σας, που υστερείτε και ποια είναι η δική σας υπερδύναμη, ποια η δική σας ιστορία που αξίζει να μοιραστείτε.



Η Κυριακή με τη Marge, θα συνεχίσει. Το πρώτο μας ραντεβού θα είναι την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη και θα μιλήσουμε για κάτι που συζήτησα πολύ αυτό το καλοκαίρι. Τι σημαίνει να ξεκινάς κάτι καινούριο, και πως να του δίνεις μια ξεκάθαρη ευκαιρία.


Όμως, αυτό το Χειμώνα θέλω να βρεθούμε και από κοντά. Θέλω να κάνουμε μια Κυριακή με τη Marge απο κοντά, για όσους το θελήσουν να είμαστε μαζί. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να ψάχνουμε για το χώρο που θα μπορούσε να μας φιλοξενήσει και μαζί με αυτό, σίγουρα κάποια από τα trainings θα γίνουν δια ζώσης. Γνωρίζω καλά την ενέργεια που μπορεί να δημιουργηθεί εκεί, είναι κάτι που μου έχει λείψει τόσο και θέλω να το ζήσουμε ξανά.


Ο στόχος μου, θα είναι πάντα να σας δίνω έμπνευση. Να σας βοηθώ να ανάψετε ένα κερί σε ένα δωμάτιο που δεν ξέρατε πως υπήρχε και μετά, να το φωτίζετε.

Καλή μας σεζόν!

bottom of page